Om os

Byggeriets Arbejdsmiljøbus, også kaldet Bam-bus, er en mobil konsulenttjeneste, der skal formidle god arbejdsmiljøpraksis til byggepladser og til byggevirksomhederne samt deres ansatte. Vi har til opgave at forbedre den forebyggende arbejdsmiljøindsats og samarbejdet om arbejdsmiljø ved at besøge byggepladser og byggevirksomheder.


Byggeriets Arbejdsmiljøbus besøger byggepladser, virksomheder og produktionssteder over hele landet. Vi kan selv kontakte de omfattede virksomheder, ligesom virksomhederne eller deres medarbejdere kan kontakte os. Byggeriets Arbejdsmiljøbus har kontakt med virksomhederne, enten på hjemmeadresse, på eventuelle faste produktionssteder, eller på byggepladser.

 

Videntjenesten om arbejdsmiljø
for bygherrer og rådgivere

Der er i tilknytning til Byggeriets Arbejdsmiljøbus etableret en Videntjeneste for bygherrer og rådgivere sammen med Bygherreforeningen, Foreningen af Rådgivende Ingeniører og Danske Arkitektvirksomheder. Her kan bygherrer, bygherrerådgivere og projekterende arkitekter og ingeniører få råd og vejledning gennem hotline og kortere vejledningsforløb, fx om pligter og ansvar, arbejdsmiljøkoordinering, fælles sikkerhedsforanstaltninger og om udvikling af sikkerhedskulturen på byggepladsen.

Formidling af arbejdsmiljø

Vi er hverken en kontrolmyndighed, kommerciel arbejdsmiljørådgiver eller kursusudbyder, men organisationernes egen formidlingsvirksomhed om arbejdsmiljø.

Vi er etableret i 2008 af Dansk Byggeri, Forbundet Træ-Industri-Byg, Fagligt Fælles Forbund, Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk El-Forbund, Dansk Metal og BJMF København som led i overenskomsten mellem disse organisationer og er finansieret af en særlig pulje i Byggeriets Udviklingsfond om samarbejde og arbejdsmiljø. Det koster derfor ikke virksomhederne ekstra at benytte Byggeriets Arbejdsmiljøbus.

Efterfølgende er også Danske Isoleringsfirmaers Brancheforening, Dansk Håndværk, Kooperationen og Bygherreforeningen i Danmark tilknyttet Byggeriets Arbejdsmiljøbus

Kan du få hjælp af Byggeriets Arbejdsmiljøbus?

For vi kan hjælpe dig med input og vejledning til arbejdsmiljøet, så skal du være omfattet af en af nedenstående overenskomster.

Stadig i tvivl?

Er du fortsat i tvivl om du er omfattet af rettigheder til at benytte Byggeriets Arbejdsmiljøbus’ konsulenttjeneste, er du velkommen til at kontakte os, så vi kan afklare det.