Om os

Om os

Byggeriets Arbejdsmiljøbus, også kaldet Bam-bus, er en mobil konsulenttjeneste, der skal formidle god arbejdsmiljøpraksis til byggepladser og til byggevirksomhederne samt deres ansatte. Vi har til opgave at forbedre den forebyggende arbejdsmiljøindsats og samarbejdet om arbejdsmiljø ved at besøge byggepladser og byggevirksomheder.

 

Byggeriets Arbejdsmiljøbus besøger byggepladser, virksomheder og produktionssteder over hele landet. Vi kan selv kontakte de omfattede virksomheder, ligesom virksomhederne eller deres medarbejdere kan kontakte os. Byggeriets Arbejdsmiljøbus har kontakt med virksomhederne, enten på hjemmeadresse, på eventuelle faste produktionssteder, eller på byggepladser.

Videntjenesten

Byggeriets Arbejdsmiljøbus giver også gerne råd og vejledning til bygherrer, bygherrerådgivere og projekterende arkitekter og ingeniører om byggeledelse, arbejdsmiljøkoordinering, byggepladsindretning, fælles sikkerhedsforanstaltninger og om udvikling af sikkerhedskulturen på byggepladsen. Der er i tilknytning til Byggeriets Arbejdsmiljøbus etableret en Videntjeneste for bygherrer og rådgivere, som du kan læse mere om her.

 

Formidling af arbejdsmiljø

Vi er hverken en kontrolmyndighed, kommerciel arbejdsmiljørådgiver eller kursusudbyder, men organisationernes egen formidlingsvirksomhed om arbejdsmiljø. Vi er etableret i 2008 af DI Dansk Byggeri, Forbundet Træ-Industri-Byg, Fagligt Fælles Forbund, Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk El-Forbund, Dansk Metal og BJMF København som led i overenskomsten mellem disse organisationer og er finansieret af en særlig pulje i Byggeriets Udviklingsfond om samarbejde og arbejdsmiljø. Det koster derfor ikke virksomhederne ekstra at benytte Byggeriets Arbejdsmiljøbus. Efterfølgende er også Danske Isoleringsfirmaers Brancheforening, Dansk Håndværk, Kooperationen og Bygherreforeningen i Danmark indtrådt i Byggeriets Arbejdsmiljøbus. Du kan finde relevante dokumenter om Byggeriets Arbejdsmiljøbus her.