Om os

Om os

Byggeriets Arbejdsmiljøbus, også kaldet Bam-bus, er en mobil konsulenttjeneste, der skal formidle god arbejdsmiljøpraksis til byggepladser og til byggevirksomhederne samt deres ansatte. Vi har til opgave at forbedre den forebyggende arbejdsmiljøindsats og samarbejdet om arbejdsmiljø ved at besøge byggepladser og byggevirksomheder.

 

Byggeriets Arbejdsmiljøbus besøger byggepladser, virksomheder og produktionssteder over hele landet. Vi kan selv kontakte de omfattede virksomheder, ligesom virksomhederne eller deres medarbejdere kan kontakte os. Byggeriets Arbejdsmiljøbus har kontakt med virksomhederne, enten på hjemmeadresse, på eventuelle faste produktionssteder, eller på byggepladser.

Videntjenesten

Der er i tilknytning til Byggeriets Arbejdsmiljøbus etableret en Videntjeneste for bygherrer og rådgivere sammen med Bygherreforeningen, Foreningen af Rådgivende Ingeniører og Danske Arkitektvirksomheder. Her kan bygherrer, bygherrerådgivere og projekterende arkitekter og ingeniører få råd og vejledning gennem hotline og kortere vejledningsforløb, fx om pligter og ansvar, arbejdsmiljøkoordinering, fælles sikkerhedsforanstaltninger og om udvikling af sikkerhedskulturen på byggepladsen. Du kan læse mere om det her.


Formidling af arbejdsmiljø

Vi er hverken en kontrolmyndighed, kommerciel arbejdsmiljørådgiver eller kursusudbyder, men organisationernes egen formidlingsvirksomhed om arbejdsmiljø. Vi er etableret i 2008 af Dansk Byggeri, Forbundet Træ-Industri-Byg, Fagligt Fælles Forbund, Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk El-Forbund, Dansk Metal og BJMF København som led i overenskomsten mellem disse organisationer og er finansieret af en særlig pulje i Byggeriets Udviklingsfond om samarbejde og arbejdsmiljø. Det koster derfor ikke virksomhederne ekstra at benytte Byggeriets Arbejdsmiljøbus. Efterfølgende er også Danske Isoleringsfirmaers Brancheforening, Dansk Håndværk, Kooperationen og Bygherreforeningen i Danmark indtrådt i Byggeriets Arbejdsmiljøbus. Du kan finde relevante dokumenter om Byggeriets Arbejdsmiljøbus her.