Søg i kataloget

Søg

cmBuilder – til byggeplads- og logistikplaner

cmBuilder er en platform, hvor det er muligt at visualisere og simulere logistik- og byggepladsindretning. SiteHub har gode erfaringer med at anvende softwaren i deres logistikarbejde, og oplever, at det er en gevinst for arbejdsmiljøarbejdet på byggepladsen.

Hvordan virker det?

I cmBuilder placeres byggepladsen på et verdenskort, hvormed de eksisterende forhold kan ses. Ved få klik er det muligt at importere egne 3D-modeller, 2D-tegninger, samt evt. egne objekter af materiel mm. Det er desuden muligt at importere 3D-dronescanninger mm. for at vise de eksisterende forhold på pladsen.

Når modellen er oprettet, kan logistikplanen bygges op med hegn, midlertidige afspærringer, kørselsretninger, maskinel mm. Det gør planlægningen nemmere, og kan potentielt hjælpe til mere orden på pladsen, forebygge højresvingsulykker, vise hvor førstehjælpsstationer findes mm. Dette kan også nemt kommunikeres til alle på byggepladsen.

Elementerne er delt ind i kategorier, hvor der bla. findes kategorien ”Safety & Personnel”. Fra denne kategori kan forskellige digitale objekter med sikkerhedsforanstaltninger indsættes. Fx findes der sikkerhedshegn og advarselsskilte. Brugeren kan selv lave og uploade objekter, som er relevante for dem, for at sikre både logistik og arbejdsmiljø på pladsen.

Læs mere om cmBuilder på deres hjemmeside her

SiteHub ser en arbejdsmiljøgevinst ved brugen af cmBuilder 

Hos logistikvirksomheden SiteHub, som varetager byggepladsers materialeleverancer, planlægger logistik og sørger for ordentlige forhold på pladserne, var cmBuilder et oplagt værktøj at undersøge. Værktøjet viste sig at være yderst anvendeligt, og SiteHub bruger det derfor på alle deres sager i dag.   

”Det er simpelthen et godt og intuitivt værktøj, der bringer realismen ind i logistikarbejdet, og gør det nemmere at planlægge og kommunikere”, fortæller direktør Ulrik Branner.  

SiteHubs logistikydelser har tæt sammenhæng med arbejdsmiljøkoordinatorens opgaver. De er på flere sager blevet bedt om at levere 3D-modellerne til planlægningen og styringen af arbejdsmiljøarbejdet, da de alligevel producerer et opdateret grundlag ugentligt.

Om

Med cmBuilder er det muligt at visualisere og simulere logistik- og byggepladsindretning. Dette kan skabe gevinst for både arbejdsmiljøet og gøre det lettere at vise de eksisterende forhold på pladsen.

Kontaktinfo

Videntjenesten om arbejdsmiljø for bygherrer og rådgivere klæder bygherrer og rådgivere på til at varetage deres rolle ift. arbejdsmiljø og styrke samarbejdet om arbejdsmiljø i branchen.

Kontakt os

Flere cases