Søg i kataloget

Søg

Hilti Jaibot

Hilti Jaibot er en semiautomatisk mobil borerobot, som kan bore huller til loftinstallationer. Robotten er med til at øge hastigheden og nøjagtigheden for gennemførelsen af byggeprojekter, samt sikkerheden for håndværkerne, da de kan undgå arbejde over skulderhøjde, når robotten står for at bore hullerne.

Hvordan fungerer den?

Jaibot arbejder ud fra data fra AutoCad eller Revit, hvilket danner ramme for en digital boreplan, hvormed robotten kan bore huller efter denne. Når hullerne er boret, markerer robotten dem med en farve, så det efterfølgende er nemt for installationsmontører at kunne lokalisere netop de huller, som de skal bruge.

Læs mere om Hiltis digitale løsninger her.

Ved digitalt at kunne tilrettelægge en plan for de planlagte boringer, skabes bedre overblik, og det er med til at mindske risikoen for fejl. Jaibot synkroniserer hele tiden til det bagvedliggende cloud-system, hvormed der hele tiden er overblik over den aktuelle status for de ønskede boringer, og der er således altid dokumentation for alt udført borearbejde.

Forbedring af arbejdsmiljøet – arbejdsstillinger og støveksponering

Hilti Jaibot afhjælper de fysisk krævende og gentagne boringer over skulderhøjde, som ellers bliver udført manuelt af håndværkere. Boringer i loft, som skal foretages over hovedhøjde, kræver en meget anstrengende arbejdsstilling, hvilket helt kan undgås. Desuden undgås det, at håndværkeren skal op i højden på stige eller rullestillads og stå i udfordrende arbejdsstillinger. Arbejdsopgaven består i stedet af at operere Jaibot, samt det opfølgende arbejde med øvrig montage.

Byggepladsen holdes også fri for støv ved boringer, da borehammeren i Jaibot er tilsluttet en støvsuger, som automatisk aktiveres ved boring.

Læs mere om robotten her.

De steder, hvor Jaibot ikke kan anvendes, fx pga. pladsforhold kan håndværkeren anvende et exoskelet til aflastning af armene ved manuel boring – se vores case om Exoskeletter.

Om

Hilti Jaibot bruges i boresituationer, eksempelvis i forbindelse med boring af huller til loftinstallationer. Robotten kan være medvirkende til at øge både hastighed og nøjagtighed i boring af hullerne. Håndværkerne undgår således også anstrengende arbejde over skulderhøjde, ved at lade robotten udføre arbejdet.

Kontaktinfo

Videntjenesten om arbejdsmiljø for bygherrer og rådgivere klæder bygherrer og rådgivere på til at varetage deres rolle ift. arbejdsmiljø og styrke samarbejdet om arbejdsmiljø i branchen.

Kontakt os

Flere cases

Udførelse

Digitale skærme

Digitale skærme på byggepladsen kan anvendes til at formidle informationer fra arbejdsmiljøarbejdet og udbrede viden

Læs mere »