Søg i kataloget

KOBOTS – Mobil skærerobot

Når man arbejder med plader i bygge- og anlægsbranchen, så er der brug for at tildanne dem, og dette arbejde indebærer både håndtering af pladerne, skæring og transport til montagestedet. KOBOTS’ mobile skærerobot klarer skærearbejdet, så håndværkeren undgår dårlige arbejdsstillinger med håndværktøj, og støv- og støjpåvirkningen mindskes.

Det er muligt at have en arbejdsgang, hvor én tømrer betjener robotten, mens 5-6 mand tager mål og monterer pladerne.

KOBOTS skærerobot fås i 4 størrelser, alt efter den pladestørrelse, der skal skæres. Den kan anvendes til forskellige pladestørrelser, op til 125 x 305 cm. Den kan skære alle plader under 25 mm, fx gips, fibergips, krydsfiner, lydisolering og eternit.

Her fortæller brugerne om kraftig reduceret støvpåvirkning ved skæring med KOBOTS skærerobot:

Hvordan virker den?

Skærerobotten stilles nemt op i et skærerum eller et andet sted på byggepladsen. Skærerobotten er mobil, og kan gøres skæreklar på under 10 min.

Robotten skærer vertikalt, så den gode arbejdsstilling opnås, og samtidig optager robotten dermed minimalt areal.

Skæremaskinen påmonteres egnet støvsuger, så støvet fjernes ved kilden. KOBOTS anbefaler støvsuger med cyklon og endeløs pose, så støv ikke frigives ved tømning af støvsuger.

Pladen placeres på robotten, og denne programmeres til den ønskede geometri, og skærer herefter. Programmeringen sker på en app – enten med indtastning eller stemmestyret, og man kan sætte 10 skæringer i kø.

Erfaringer med KOBOTS skærerobot:

Læs mere om KOBOTS her.

Om

Når man arbejder med plader i bygge- og anlægsbranchen, så er der brug for at tildanne dem, og dette arbejde indebærer både håndtering af pladerne, skæring og transport til montagestedet.

KOBOTS kan kontaktes på

Tlf: +45 7020 3212
Mail: info@kobots.dk

Kontaktinfo

Videntjenesten om arbejdsmiljø for bygherrer og rådgivere klæder bygherrer og rådgivere på til at varetage deres rolle ift. arbejdsmiljø og styrke samarbejdet om arbejdsmiljø i branchen.

Kontakt os

Flere cases

Udførelse

Hilti Jaibot

Hilti Jaibot er en semiautomatisk mobil borerobot, som kan bore huller til loftinstallationer. Robotten er

Læs mere »