Søg i kataloget

Søg

Safety observer-app – smart sikkerhedsrundering

Safety Observer er en gratis app, som gør det nemt at indsamle observationer om arbejdsmiljørisici på en byggeplads. App’en kan anvendes til sikkerhedsrunderinger efter metoden Byggeriets Sikkerhedsmålinger.

Byggeriets Sikkerhedsmålinger er en målemetode, hvor man systematisk registrerer observationer af sikkerhedsforhold og –adfærd på en byggeplads – positive som negative – og dermed kan udregne et sikkerhedsindeks, der kan give et helhedsindtryk af arbejdsmiljøstandarden på byggepladsen. Du får altså både fokus på det, som virker, og dér hvor der er plads til forbedringer. Sikkerhedsindekset kan sammenlignes over tid, men også på tværs af byggepladser.

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) har udviklet app’en sammen med både små og store arbejds- og byggepladser.

Hvordan virker Safety Observer app?

App’en er intuitiv og gratis at bruge. Den indeholder en række skabeloner med emner til sikkerhedsrunderinger til både byggepladser og andre typer virksomheder. Hver virksomhed kan oprette deres eget konto og tilpasse skabelonerne efter behov eller oprette sine egne – og derefter dele dem med de andre brugere af app’en.

Her ses billeder af brug af Safety Observer app’en

Man kan registrere observationer med tekst, fotos og smileys. Du har også mulighed for at indtale dine observationer undervejs.

Når sikkerhedsrunderingen er gennemført, genereres en pdf-rapport, som kan sendes på mail til de entreprenører og virksomheder, som er på byggepladsen, så de kan udbedre observerede forhold, fx oprydning på adgangsvej, opsætning af rækværk o.l.

Hvordan kommer man i gang?

App’en kan downloades fra App Store (iOS) eller Google Play (Android) til både smartphones og tablets. Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige på alle iOS eller Android enheder.

Til app’en hører et administrationsmodul, hvor man kan opsætte, hvem der har adgang til app’en, tilrette eksisterende skabeloner eller lave sine egne, samt holde styr på tidligere runderinger.

Læs mere om app’en og se film om oprettelse og administrationsmodul på (generelt for alle brancher):

Om

Byggeriets Sikkerhedsmålinger er en målemetode, hvor man systematisk registrerer observationer af sikkerhedsforhold og –adfærd på en byggeplads – positive som negative – og dermed kan udregne et sikkerhedsindeks, der kan give et helhedsindtryk af arbejdsmiljøstandarden på byggepladsen.

Kontaktinfo

Videntjenesten om arbejdsmiljø for bygherrer og rådgivere klæder bygherrer og rådgivere på til at varetage deres rolle ift. arbejdsmiljø og styrke samarbejdet om arbejdsmiljø i branchen.

Kontakt os

Flere cases

Udførelse

Inspectly

lnspectly er en simpel og brugervenlig kvalitetssikringsplatform til det udførende byggeri. Med tilhørende moduler til

Læs mere »